Jawatan Kosong Guru Tabika Taska Kemas Seluruh Malaysia Terkini

by Editor on May 12, 2017

TAWARAN MENGIKUTI KURSUS SIJIL PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK KEMAS TAHUN 2017
Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk memohon mengikuti Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak KEMAS Tahun 2017

Syarat Kelayakan Permohonan Guru Tabika KEMAS 2017
Pemohon mestila Warganegara Malaysia
Perlulah berumur tidak kurang dari 21 tahun dan tidak melebihi 35 tahun pada tarikh tutup iklan
Terbuka kepada lelaki dan perempuan
Pemohon mestilah memiliki kelayakan akademik seperti yang tertera di bawah ini
(a) Diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (keutamaan kepada calon yang memiliki Diploma dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-kanak)
(b) Dan kepujian Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
*Kakitangan bertaraf tetap dan lulusan Kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) tidak layak untuk memohon jawatan ini
Hanya calon yang telah menamatkan pengajian di peringkat diploma dan telah bergraduasi sahaja dibenarkan memohon, calon yang masih dalam status pelajar atau masih belum graduasi tidak dibernakan memohon.

MAKLUMAT ASAS KURSUS
▶ Tempat : Institut / Pusat Latihan KEMAS
▶ Tempoh : Tiga (3) bulan atau tertakluk kepada perubahan yang ditetapkan oleh Jabatan

PANDUAN MENGISI DAN MENGHANTAR BORANG PERMOHONAN
▶ Calon dikehendaki menggunakan Borang KEMAS SPAK Pin. 2017 yang boleh dimuat turun dari laman sesawang KEMAS (www.kemas.gov.my);
▶ Calon tidak dibenarkan untuk mengisi lebih daripada satu permohonan;
▶ Borang permohonan yang telah lengkap diisi beserta dokumen yang telah disahkan hendaklah dihantar kepada salah satu alamat KEMAS Negeri *(negeri bermastautin / merancang untuk bermastautin) sebelum tarikh tutup permohonan;
▶ Borang permohonan yang lengkap hanya akan diproses melalui pejabat KEMAS Negeri; dan
▶ Permohonan yang tidak lengkap atau lewat dikemukakan tidak akan dilayan.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 25 Mei 2017

PANGGILAN TEMU DUGA
▶ Hanya calon yang layak sahaja akan dipanggil untuk sesi temu duga.
▶ Calon yang tidak dihubungi selepas tiga (3) bulan daripada tarikh tutup iklan dianggap tidak berjaya. Surat pemberitahuan tidak akan dikeluarkan oleh Jabatan.

Semakan Temuduga Dan Keputusan Permohonan Guru Tabika KEMAS 2017

▶ MUAT TURUN TAWARAN MENGIKUTI KURSUS SIJIL PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK KEMAS TAHUN 2017

▶ MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN MENGIKUTI KURSUS SIJIL PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK KEMAS

Sumber Asal : www.kemas.gov.my Update : 12/5/2017

Recent search terms:

  • jawatan kosong kemas
  • jawatan kosong kemas 2017
  • Jawatan kosong guru tadika 2017
  • jawatan kosong guru tadika kemas 2017
  • jawatan kosong tadika kemas 2017
  • jawatan kosong guru tadika
  • permohonan guru tadika kemas 2017
  • permohonan online guru tadika 2017
  • jawatan guru tadika kemas
  • jawatan kosong pembantu tadika Mac 2017

{ 45 comments… read them below or add one }

Nor hidayah February 27, 2017 at 12:58 pm

Any information hope u email me…

Reply

Nor hidayah February 27, 2017 at 1:01 pm

Sy berharap sgt kalu jwtn kosong guru tadika keluar pihak cik hubungi sy..

Reply

nor hidayah binti ismail March 10, 2017 at 1:02 pm

assalammualaikum….sya brminat ingin menjadi guru tadika, jika ada kekosongan harap hubungi saya..

Reply

Suziyanti binti md osman February 28, 2017 at 8:27 pm

saya lepasan diploma pendidikan awal kanak-kanak dan saya sangat berminat menjadi guru tadika kemas..

Reply

NORFATIN MOHMAD February 28, 2017 at 10:41 pm

Tawakal. Mudah mudahan permohonan kali ni dapat.. Dah cuba banyak kali..

Reply

Jannefer robert February 28, 2017 at 10:43 pm

Saya lepasan spm tahun 2015. Saya sangat berminat menjadi guru tadika kemas

Reply

Siti Sarah Binti Abd Rahman February 28, 2017 at 10:48 pm

Saya lepasan DIPLOMA PENDIDIKAN AWAL KANAK KANAK .. Saya sangat memerlukan kerja sebagai Guru Taska Kemas Di Kuala Lumpur .. Berharap Tuan/Puan memberi peluang kepada saya dan hubungi laa saya .. 012-4059502

Reply

siti mariam March 1, 2017 at 12:11 am

Pernah dapat panggilan untuk pergi kursus tahun 2016,tapi terpaksa tolak sebab pregnant.Harap ada rezeki tahun 2017

Reply

Norrazima Binti Lob Othman March 1, 2017 at 12:34 am

Salam sejahtera,
Saya berminat untuk memohon jawatan guru Tabika Kemas. Saya pemegang Diploma Teknologi Maklumat. Terima kasih.

Reply

Nor erna faizura binti zulkifli March 1, 2017 at 3:28 am

Saya berharap jika jawatan kosong guru tadika di buka pihak tuan dapat memaklumkan kepada saya

Reply

Fasihah March 1, 2017 at 6:40 am

Sy mengharap pihak cik dapat hubungi saya setelah permohonan ini dikeluarkan

Reply

Umairah uama binti Elangovin March 1, 2017 at 8:35 am

Saya mempunyai sijil dalam pendidikan awal kanak kanak dari kolej Dika bandar Sunday. Saya berminat sangat menjadi seorang guru tadika…. Harap harap blh dapat…

Reply

rohani binti mat yusof March 1, 2017 at 9:59 am

harap pihak tuan dapat hubungi saya…saya berminat menjadi guru tadika….saya ada pengalaman menjadi ppm ganti di pra…

Reply

Selvaranjini marimuttu March 1, 2017 at 10:31 am

Im a diploma holder…im so excited to be a teacher…i also can handle chilldrens..please recruit me..thank you..

Reply

Nurul afza March 2, 2017 at 3:11 pm

Maap tanyaa…kalau lepasan stpm bole x??

Reply

nurul nadzirah binti mohd ali March 2, 2017 at 3:18 pm

sekiranya borang sudah keluar . saya harap pihak kemas dpat inform kpada saya . saya harap klau jawatan kosong ini sudah kluar. pihak cik hubungi saya -01124060384 saya mmpunyai sijil STPM .

Reply

syahirahsepian March 8, 2017 at 10:08 am

harap pihak admin maklumkan kepada saya.

Reply

Norhafiza Binti Abdullah March 9, 2017 at 10:04 am

emailkan kepada saya, terima kasih 🙂

Reply

Jamilah Binti A. Karim March 23, 2017 at 5:09 pm

mohon kerjasama emailkan kepada saya, terima kasih

Reply

Noradilah Binti Samsuddin April 6, 2017 at 12:08 pm

Assalamualaikum, harap pihak Tabika kemas dpt memaklumkan kepada saya sekiranya permohonan ini kluar. Terima Kasih.

Reply

Vorinica ak nuyak April 6, 2017 at 2:38 pm

Saya lepasan Diploma pendidikan awal kanak-kanak dan juga mempunyai sijil lepasan STPM pada tahun 2012 . Saya berharap pihak tuan/puan boleh hubungi saya di talian – 014 571 6303 atau email kepada saya sekiranya borang sudah keluar. Terima kasih.

Reply

Vorinica ak nuyak April 6, 2017 at 2:43 pm

Saya mempunyai Diploma pendidikan awal kanak-kanak dan sijil lepasan STPM pada tahun 2012. Saya berharap tuan/puan boleh hubungi saya di talian 014 571 6303 atau email kepada saya sekiranya borang jawatan kosong sudah dikeluarkan. Terima kasih

Reply

Salmira razab April 7, 2017 at 1:57 pm

Assalamualaikum,saya berminat untuk jadi guru tadika..saya ada diploma pndidikan prasekolah..jika ada kekosongan sila email saya atau hubungi saya melalui no ini (0145123059)☺

Reply

Nur Atikah Mazik April 7, 2017 at 2:34 pm

asslmualaikum,,:)tahap pendidikan saya setakat stpm,,tapi berminat sangat dengan kerja kat tadika/tabika/taska,,saya ada pengalaman kerja kat tadika dan taska..

Reply

wilmah April 7, 2017 at 3:37 pm

emel kepada saya, terima kasih

Reply

nurul atikah bt khalid April 8, 2017 at 8:55 am

saya atikah mempunyai diploma civil engineering.umr saya 26thun..sangat bminat dgn kerja guru tadika ni.klu ada tawaran mana diharap pihak cik boleh hubungi saya.01125499492

Reply

Zuryana April 9, 2017 at 4:47 pm

Mohon admin email kan mklumat jawatan bila dah ada kekosongn pada saya. zurianazh123@gmail.com. saya guru tdika swasta dan hrp dapat mohon utk jwatan ini pula. Mana thu ada rezeki. Tq admin.. 😃

Reply

junainah April 11, 2017 at 3:50 pm

mohon kerja sma emailkan kpda sya..mohon sngat

Reply

nadiah April 11, 2017 at 4:44 pm

emailkan kepada saya juga boleh. terima kasih 🙂

Reply

Nur Ezzati Bt Bolhassan April 18, 2017 at 3:43 pm

Mohon krjasama utk memklumkan jwtn kosong skiranya dh keluar. Trma ksih

Reply

NURFAZIRAH April 19, 2017 at 12:43 pm

sekiranya borang sudah keluar . saya harap pihak kemas dpat inform kpada saya . saya harap klau jawatan kosong ini sudah kluar. pihak cik hubungi saya -0103608204 saya mmpunyai sijil DIPLOMA KPAKK

Reply

nurul hazirah binti nordin April 20, 2017 at 9:56 pm

Saya NURUL HAZIRAH BINTI NORDIN (umur : 24) lepasan diploma pendidikan pra sekolah (KOLEJ UNITI PORTDICKSON) dengan harapan pihak tuan/puan memandang serius di atas permohonan sy ini.. boleh hubungi sy 013-6347320. sekian.

Reply

NASRI April 23, 2017 at 5:45 am

Assalamualaikum Tuan. saya berminat dalam kerjaya ini. Jika diperlukan Boleh hubungi saya di talian 0145716136. Terima kasih.

Reply

Faizatul azzwa April 27, 2017 at 4:10 pm

Saya harap ada rezeki sy di tadika kemad pada tahun 2017 ni..kalau borang dh keluar tlg inform pada sy atau whatsaap sy 013-9621583..sy lepasan stpm..

Reply

zuhusna dzulkafle April 30, 2017 at 9:35 pm

guru tadika kemas

Reply

christina ak kalah May 5, 2017 at 1:42 am

Saya sangat berminat ingin menjadi guru.sya ada sjil stpm.
..hrap dpt di beri peluang.
0138429674.tq

Reply

Dayangkufazlin bte nazir May 12, 2017 at 2:12 pm

Assalamualaikum.salam sejahtera.tolong email pada saya sekira ye jawatan permohonan untuk tenaga pengajar didlm kemas.sekian terima kasih

Reply

Jenny unya May 12, 2017 at 5:31 pm

Saya lepasan diploma pendidikan awal kanak kanak..sekiranya ada sessi temuduga dan kekosongan di sarawak sila hubungi saya di 0135724792.dan email jeany8597@ ymail.com

Reply

Amelinaranggie May 12, 2017 at 6:16 pm

Nk minta boleh ke

Reply

Mainee Mai May 13, 2017 at 12:10 am

Nak tanya boleh ke hantar lebih dari 1 alamat?

Reply

Norliza ab rahman May 15, 2017 at 8:12 am

Sy berminat harap pihak administration boley hubungi sy…

Reply

Nurul Atiqah May 16, 2017 at 3:49 pm

Sy berminat utk jd guru tabika kemas. Sy lepasan spm. Tp pnah berkhidmat sbg guru tadika kindergarden selama 6 tahun, guru kafa 3tahun & guru tuisyen 1 tahun. Mohon pihak cik menghubungi sy 0176451564.

Reply

agnes ak eddie May 18, 2017 at 5:47 pm

kalau ada kekosongan guru tadika boleh email ke saya..terima kasih..

Reply

THURGA A/P KANNAN May 18, 2017 at 11:07 pm

Saya cuma ada spm Sahaja.Tapi saya pernah kerja dekat smart reader kids selama 3tahun . Harap sangat akan dapat kerja ..

Reply

Safikah binti abdul hamid May 23, 2017 at 9:29 am

sekiranya permohonan saya sudah di terima saya berharap agar sent kan ke dalam email saya tertera dibawah.kerjasama dari pihak tuan/puan amat lah saya harapkan.

Reply

Leave a Comment