≡ Menu

LOCATION
Perlis Kelantan Johor
Selangor T.Ganu Melaka
K.Lumpur Pahang N.9
Putrajaya Sabah Kedah
Sarawak P.Pinang Perak

Jawatan Kosong Guru Tabika Taska Kemas 2017

TAWARAN MENGIKUTI KURSUS SIJIL PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK KEMAS TAHUN 2017
Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk memohon mengikuti Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak KEMAS Tahun 2017

Syarat Kelayakan Permohonan Guru Tabika KEMAS 2017
Pemohon mestila Warganegara Malaysia
Perlulah berumur tidak kurang dari 21 tahun dan tidak melebihi 35 tahun pada tarikh tutup iklan
Terbuka kepada lelaki dan perempuan
Pemohon mestilah memiliki kelayakan akademik seperti yang tertera di bawah ini
(a) Diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (keutamaan kepada calon yang memiliki Diploma dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-kanak)
(b) Dan kepujian Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
*Kakitangan bertaraf tetap dan lulusan Kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) tidak layak untuk memohon jawatan ini
Hanya calon yang telah menamatkan pengajian di peringkat diploma dan telah bergraduasi sahaja dibenarkan memohon, calon yang masih dalam status pelajar atau masih belum graduasi tidak dibernakan memohon.

MAKLUMAT ASAS KURSUS
▶ Tempat : Institut / Pusat Latihan KEMAS
▶ Tempoh : Tiga (3) bulan atau tertakluk kepada perubahan yang ditetapkan oleh Jabatan

PANDUAN MENGISI DAN MENGHANTAR BORANG PERMOHONAN
▶ Calon dikehendaki menggunakan Borang KEMAS SPAK Pin. 2017 yang boleh dimuat turun dari laman sesawang KEMAS (www.kemas.gov.my);
▶ Calon tidak dibenarkan untuk mengisi lebih daripada satu permohonan;
▶ Borang permohonan yang telah lengkap diisi beserta dokumen yang telah disahkan hendaklah dihantar kepada salah satu alamat KEMAS Negeri *(negeri bermastautin / merancang untuk bermastautin) sebelum tarikh tutup permohonan;
▶ Borang permohonan yang lengkap hanya akan diproses melalui pejabat KEMAS Negeri; dan
▶ Permohonan yang tidak lengkap atau lewat dikemukakan tidak akan dilayan.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 25 Mei 2017

PANGGILAN TEMU DUGA
▶ Hanya calon yang layak sahaja akan dipanggil untuk sesi temu duga.
▶ Calon yang tidak dihubungi selepas tiga (3) bulan daripada tarikh tutup iklan dianggap tidak berjaya. Surat pemberitahuan tidak akan dikeluarkan oleh Jabatan.

Semakan Temuduga Dan Keputusan Permohonan Guru Tabika KEMAS 2017

▶ MUAT TURUN TAWARAN MENGIKUTI KURSUS SIJIL PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK KEMAS TAHUN 2017

▶ MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN MENGIKUTI KURSUS SIJIL PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK KEMAS

Sumber Asal : www.kemas.gov.my Update : 12/5/2017

Leave a comment

Recent search terms:

  • jawatan kosong kemas
  • jawatan kosong kemas 2017
  • Jawatan kosong guru tadika 2017
  • jawatan kosong guru tadika kemas 2017
  • jawatan kosong tadika kemas 2017
  • permohonan guru tadika kemas 2017
  • permohonan online guru tadika 2017
  • jawatan guru tadika kemas
  • jawatan kosong pembantu tadika Mac 2017
  • guru tadika kemas 2017
{ 45 comments… add one }
  • Nor hidayah February 27, 2017, 12:58 pm

    Any information hope u email me…

  • Nor hidayah February 27, 2017, 1:01 pm

    Sy berharap sgt kalu jwtn kosong guru tadika keluar pihak cik hubungi sy..

    • nor hidayah binti ismail March 10, 2017, 1:02 pm

      assalammualaikum….sya brminat ingin menjadi guru tadika, jika ada kekosongan harap hubungi saya..

  • Suziyanti binti md osman February 28, 2017, 8:27 pm

    saya lepasan diploma pendidikan awal kanak-kanak dan saya sangat berminat menjadi guru tadika kemas..

  • NORFATIN MOHMAD February 28, 2017, 10:41 pm

    Tawakal. Mudah mudahan permohonan kali ni dapat.. Dah cuba banyak kali..

  • Jannefer robert February 28, 2017, 10:43 pm

    Saya lepasan spm tahun 2015. Saya sangat berminat menjadi guru tadika kemas

  • Siti Sarah Binti Abd Rahman February 28, 2017, 10:48 pm

    Saya lepasan DIPLOMA PENDIDIKAN AWAL KANAK KANAK .. Saya sangat memerlukan kerja sebagai Guru Taska Kemas Di Kuala Lumpur .. Berharap Tuan/Puan memberi peluang kepada saya dan hubungi laa saya .. 012-4059502

  • siti mariam March 1, 2017, 12:11 am

    Pernah dapat panggilan untuk pergi kursus tahun 2016,tapi terpaksa tolak sebab pregnant.Harap ada rezeki tahun 2017

  • Norrazima Binti Lob Othman March 1, 2017, 12:34 am

    Salam sejahtera,
    Saya berminat untuk memohon jawatan guru Tabika Kemas. Saya pemegang Diploma Teknologi Maklumat. Terima kasih.

  • Nor erna faizura binti zulkifli March 1, 2017, 3:28 am

    Saya berharap jika jawatan kosong guru tadika di buka pihak tuan dapat memaklumkan kepada saya

  • Fasihah March 1, 2017, 6:40 am

    Sy mengharap pihak cik dapat hubungi saya setelah permohonan ini dikeluarkan

  • Umairah uama binti Elangovin March 1, 2017, 8:35 am

    Saya mempunyai sijil dalam pendidikan awal kanak kanak dari kolej Dika bandar Sunday. Saya berminat sangat menjadi seorang guru tadika…. Harap harap blh dapat…

  • rohani binti mat yusof March 1, 2017, 9:59 am

    harap pihak tuan dapat hubungi saya…saya berminat menjadi guru tadika….saya ada pengalaman menjadi ppm ganti di pra…

  • Selvaranjini marimuttu March 1, 2017, 10:31 am

    Im a diploma holder…im so excited to be a teacher…i also can handle chilldrens..please recruit me..thank you..

  • Nurul afza March 2, 2017, 3:11 pm

    Maap tanyaa…kalau lepasan stpm bole x??

  • nurul nadzirah binti mohd ali March 2, 2017, 3:18 pm

    sekiranya borang sudah keluar . saya harap pihak kemas dpat inform kpada saya . saya harap klau jawatan kosong ini sudah kluar. pihak cik hubungi saya -01124060384 saya mmpunyai sijil STPM .

  • syahirahsepian March 8, 2017, 10:08 am

    harap pihak admin maklumkan kepada saya.

  • Norhafiza Binti Abdullah March 9, 2017, 10:04 am

    emailkan kepada saya, terima kasih 🙂

  • Jamilah Binti A. Karim March 23, 2017, 5:09 pm

    mohon kerjasama emailkan kepada saya, terima kasih

  • Noradilah Binti Samsuddin April 6, 2017, 12:08 pm

    Assalamualaikum, harap pihak Tabika kemas dpt memaklumkan kepada saya sekiranya permohonan ini kluar. Terima Kasih.

  • Vorinica ak nuyak April 6, 2017, 2:38 pm

    Saya lepasan Diploma pendidikan awal kanak-kanak dan juga mempunyai sijil lepasan STPM pada tahun 2012 . Saya berharap pihak tuan/puan boleh hubungi saya di talian – 014 571 6303 atau email kepada saya sekiranya borang sudah keluar. Terima kasih.

  • Vorinica ak nuyak April 6, 2017, 2:43 pm

    Saya mempunyai Diploma pendidikan awal kanak-kanak dan sijil lepasan STPM pada tahun 2012. Saya berharap tuan/puan boleh hubungi saya di talian 014 571 6303 atau email kepada saya sekiranya borang jawatan kosong sudah dikeluarkan. Terima kasih

  • Salmira razab April 7, 2017, 1:57 pm

    Assalamualaikum,saya berminat untuk jadi guru tadika..saya ada diploma pndidikan prasekolah..jika ada kekosongan sila email saya atau hubungi saya melalui no ini (0145123059)☺

  • Nur Atikah Mazik April 7, 2017, 2:34 pm

    asslmualaikum,,:)tahap pendidikan saya setakat stpm,,tapi berminat sangat dengan kerja kat tadika/tabika/taska,,saya ada pengalaman kerja kat tadika dan taska..

  • wilmah April 7, 2017, 3:37 pm

    emel kepada saya, terima kasih

  • nurul atikah bt khalid April 8, 2017, 8:55 am

    saya atikah mempunyai diploma civil engineering.umr saya 26thun..sangat bminat dgn kerja guru tadika ni.klu ada tawaran mana diharap pihak cik boleh hubungi saya.01125499492

  • Zuryana April 9, 2017, 4:47 pm

    Mohon admin email kan mklumat jawatan bila dah ada kekosongn pada saya. zurianazh123@gmail.com. saya guru tdika swasta dan hrp dapat mohon utk jwatan ini pula. Mana thu ada rezeki. Tq admin.. 😃

  • junainah April 11, 2017, 3:50 pm

    mohon kerja sma emailkan kpda sya..mohon sngat

  • nadiah April 11, 2017, 4:44 pm

    emailkan kepada saya juga boleh. terima kasih 🙂

  • Nur Ezzati Bt Bolhassan April 18, 2017, 3:43 pm

    Mohon krjasama utk memklumkan jwtn kosong skiranya dh keluar. Trma ksih

  • NURFAZIRAH April 19, 2017, 12:43 pm

    sekiranya borang sudah keluar . saya harap pihak kemas dpat inform kpada saya . saya harap klau jawatan kosong ini sudah kluar. pihak cik hubungi saya -0103608204 saya mmpunyai sijil DIPLOMA KPAKK

  • nurul hazirah binti nordin April 20, 2017, 9:56 pm

    Saya NURUL HAZIRAH BINTI NORDIN (umur : 24) lepasan diploma pendidikan pra sekolah (KOLEJ UNITI PORTDICKSON) dengan harapan pihak tuan/puan memandang serius di atas permohonan sy ini.. boleh hubungi sy 013-6347320. sekian.

  • NASRI April 23, 2017, 5:45 am

    Assalamualaikum Tuan. saya berminat dalam kerjaya ini. Jika diperlukan Boleh hubungi saya di talian 0145716136. Terima kasih.

  • Faizatul azzwa April 27, 2017, 4:10 pm

    Saya harap ada rezeki sy di tadika kemad pada tahun 2017 ni..kalau borang dh keluar tlg inform pada sy atau whatsaap sy 013-9621583..sy lepasan stpm..

  • zuhusna dzulkafle April 30, 2017, 9:35 pm

    guru tadika kemas

  • christina ak kalah May 5, 2017, 1:42 am

    Saya sangat berminat ingin menjadi guru.sya ada sjil stpm.
    ..hrap dpt di beri peluang.
    0138429674.tq

  • Dayangkufazlin bte nazir May 12, 2017, 2:12 pm

    Assalamualaikum.salam sejahtera.tolong email pada saya sekira ye jawatan permohonan untuk tenaga pengajar didlm kemas.sekian terima kasih

  • Jenny unya May 12, 2017, 5:31 pm

    Saya lepasan diploma pendidikan awal kanak kanak..sekiranya ada sessi temuduga dan kekosongan di sarawak sila hubungi saya di 0135724792.dan email jeany8597@ ymail.com

  • Amelinaranggie May 12, 2017, 6:16 pm

    Nk minta boleh ke

  • Mainee Mai May 13, 2017, 12:10 am

    Nak tanya boleh ke hantar lebih dari 1 alamat?

  • Norliza ab rahman May 15, 2017, 8:12 am

    Sy berminat harap pihak administration boley hubungi sy…

  • Nurul Atiqah May 16, 2017, 3:49 pm

    Sy berminat utk jd guru tabika kemas. Sy lepasan spm. Tp pnah berkhidmat sbg guru tadika kindergarden selama 6 tahun, guru kafa 3tahun & guru tuisyen 1 tahun. Mohon pihak cik menghubungi sy 0176451564.

  • agnes ak eddie May 18, 2017, 5:47 pm

    kalau ada kekosongan guru tadika boleh email ke saya..terima kasih..

  • THURGA A/P KANNAN May 18, 2017, 11:07 pm

    Saya cuma ada spm Sahaja.Tapi saya pernah kerja dekat smart reader kids selama 3tahun . Harap sangat akan dapat kerja ..

  • Safikah binti abdul hamid May 23, 2017, 9:29 am

    sekiranya permohonan saya sudah di terima saya berharap agar sent kan ke dalam email saya tertera dibawah.kerjasama dari pihak tuan/puan amat lah saya harapkan.

Leave a Comment

Send this to friend